Biohealing > Humanitarna utrka štafeta Dobrota

Humanitarna utrka štafeta Dobrota

Biohealing – Centar za bioterapiju Rijeka i ove godine bio je ponosni sponzor poklon nagrada za bioterapiju pobjedničkim štafetama – uvalu Žurkovo preplavila dobrota i pozitivna energija

Humanitarna utrka

Humanitarna utrka

U petak, 23. srpnja 2010. u uvali Žurkovo, u Kostreni, održana je humanitarna utrka štafeta „Dobrota“, u kojoj je nastupilo 16 štafeta građana, 1 štafeta medija i 7 štafeta poznatih osoba. Utrka je održana u organizaciji Triatlon kluba “Rival” iz Rijeke, u okviru „4. Kostrenskog triatlona-9. Rival Opena“, a prihod od startnina utrke išao je u korist djece Doma Ivana Brlić Mažuranić iz Lovrana, Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka I Udruge slijepih PGŽ-a.

U apsolutnom poretku prva je štafeta „Alpe Adria nuova“ u sastavu dobro utreniranog triatlonca Danila Vajnovića, koji je plivao, Fraković Matea, izvrsnog bicikliste i Marot Davida koji je trčao. Druga je štafeta „Žao nam je i mi smo došli“, koji su činili Vedran Mohorovičić, Valent Božić i Đani Simčić, a treća je štafeta „TLI Kilimanjaro Africa 1“u sastavu Vitomir Maričić, Loris Pomazan i Ivan Fućak.

Od štafeta poznatih prvo mjesto zauzela je štafeta u sastavu Jelena Kovačević, Damir Šegota i Grđan Nikola, druga je štafeta Maria Valentića, Ljubetić Filipa i Antonele Malis, a treća je štafeta Maria Šivolije koji je plivao i Sutlović Davida i Ane Radišić, koji su vozili biciklu i trčali.Sve je počelo okupljanjem i prijavama štafeta građana, a zahuktalo se u 18.00 sati, kad je održan ždrijeb štafeta poznatih. Poznati nisu imali šanse da sami formiraju štafete i klanove, već su parovi štafeta odabrani sistemom ždrijeba. Neno Pavinčić, voditelj ždrijeba i Mirna Međimorec, njegova hostesa u ždrijebu, pobrinuli su se da ždrijeb bude maksimalno transparentan, te su uključili i publiku u izvlačenje parova, što je bilo posebno interesantno i dalo posebnu draž izvlačenju.

Utrka je startala u 19.00 sati plivanjem sa plaže u uvali Žurkovo.

Inače, nakon prošlogodišnjeg trčanja, Mario Šivolija ove je godine izabrao plivanje. Odlučio se je jako dobro zagrijati pa je došao, čak, morskim putem iz Omišlja do Kostrene. No, ne plivajući već na jet ski-ju. Ivana Delač došla je iz Zagreba samo radi utrke i istu se večer odmah vraćala. Ivana i operna diva Antonela Malis jedva su istrčale svoju dionicu zbog nedostatka zraka. Naime, one su ostale bez zraka u momentu kada su vidjele toliko zgodnih muških tijela natjecatelja. Zbog tog, za njih nezaboravnog iskustva, odmah su pohitale u market kupiti Mr. Muscolo.

Ime Lucia Slame se niti ove godine nije našlo na spisku sudionika. Svatko u životu ima svoj križ. To ipak nije bio razlog da se Lucio ne proslavi. Lucio je vozio biciklu i bit će da se ufurao u ulogu turista, jer je Lucio daleko, daleko došao zadnji. Očito da mu je panoramsko-turistička vožnja biciklom po Kostreni i šire prijala, ali zato Davor Car, koji je postigao drugo vrijeme u plivanju za tu štafetu i Neno Pavinčić koji je čekao Lucia Slamu skoro sat vremena da ode trčati, nisu znali kako utopiti svoju tugu nego na šanku kafića „POD PLOČOM“.

Lada Szabo Kajfež Kreković, koja je prošle godine, kao Lucio ove, imala panoramsko-turističku vožnju biciklom po Kostreni, ove je godine briljirala na svom glanc novom biciklu kojeg joj je samo za tu prigodu poklonio njen suprug Milan Kreković. Možda je baš to razlog paničnog i u zadnji tren otkazanog dolaska našeg najboljeg biciklista Vladimira Miholjevića.

Lice Duška Modrinića, koje nam se prekrasno smiješi s jumbo plakata, televizijskih reklama, postera na autobusima i taxijima, na radost mnogih, u petak se je smiješilo i sa bicikle dok se je vozio po Ulici Kostrenskih pomoraca. Oduševljen organizacijom, druženjem i samom utrkom već se je sada predbilježio za sljedeću godinu.

Prvi puta, ove godine, bile su dvije simpatične karatistice iz Rijeke, europske prvakinje, Petra Wolf i Jelena Kovačević koje se nitko nije usudio prestići u trčanju, valjda, da ga ne dostigne, eventualno, kakav kružni karate udarac.

Ove godine je prvi puta bila i voditeljica Radio Rijeke, Iva Pavletić, koja je imla zadatak vođenja programa same utrke, što je uspješno i odradila. Smatra da bi, radi potrebe posla, trebala pobliže upoznati ovaj sport i sportaše da ih može više i komentirati dok se utrkuju. Ovim putem poručujemo Ivi, pa draga Iva, što se boljeg upoznavanja sportaša tiče, stani u red iza Antonele i Ivane.

Galerija fotografija sa utrke Dobrota: ovdje >>
Rezultati i sudionici utrke Dobrota na: www.kostrenatriathlon.com

Mirna Međimorec

Objavljeno: 17. rujna 2010. | Kategorija: Aktualno |

..

Iz medija

Pogledajte emisiju Ura od zdravlja.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića u RijeciEmisija "Dobro jutro Hrvatska" HRT-a posjetila Biohealing-Centar za bioterapiju u Rijeci.

Video ExtravagantPogledajte prilog televizijske emisije Extravagant o našem Centru za bioterapiju.

S KIGOm na Bjelolasicu, Ande, Bioenergiju i na koncertEkipa emisije KIGO posjetila je Biohealing centar za bioterapiju Rijeka. Svakako pogledajte prilog koji su tom prilikom snimili.

  • Fotografije iz naše galerije

    dsc_9216 dsc_9227 fotografija-2 9 p1010438 p1010449

Dobrodošli na stranice Biohealing Rijeka